Dakplaten

Alle mogelijke dak beplating en profielen

Op een plat dak wordt dak beplating gemonteerd. Deze platen zijn er in verschillende hoogtes, diktes en breedtes. Het dak wordt afgewerkt met isolatie en dakbedekking.

Afwerking

Voor een constructie met een hellend dakvlak zijn er 3 mogelijkheden:

  •             Ongeïsoleerde dak beplating (kouddak)
  •             Geïsoleerd dak met dubbele dakplaat
  •             Geïsoleerde sandwichdakpanelen

Ongeïsoleerde dak beplating

Op een ongeïsoleerd dak wordt een enkele dakplaat gemonteerd op de gordingen. Ongeïsoleerde daken komen o.a. voor bij opslagplaatsen zonder isolatie-eisen.

Geïsoleerde dak beplating

Een geïsoleerd dak met een dubbele dakplaat bestaat uit een onder plaat, isolatie, omegaprofielen en een bovenplaat. Een geïsoleerd sandwichpaneel is een uitstekend alternatief hierop en wordt de laatste tijd in bijna alle gevallen toegepast. De panelen zijn leverbaar met verschillende isolatietypen en RC-waardes.

Veiligheid bij montage van dak beplating

Voor het monteren van de dak beplating worden altijd de benodigde veiligheidsvoorzieningen aangebracht, zoals randbeveiliging en veiligheidsnetten.

Warmdakplaten

Metalen warmdakplaten zijn duurzaam en veilig. Deze producten zijn volgens de laatst geldende normen geproduceerd. Wanneer u gebruik maakt van warmdakplaten heeft u de volledig vrijheid in het ontwerp van een gebouw, of u nu rechthoekige of ronde vormen wilt toepassen. U kunt zeer betrouwbare vlakke daken ontwerpen waarmee u optimaal van de ruimte in het gebouw gebruik kunt maken ten opzichte van een hellend dak. Dit vanwege de veilig voor mens en milieu.

Koud dakplaten

Bij daken waarbij de isolerende functie niet belangrijk is wordt een koud dakplaat geadviseerd. Vaak worden deze platen toegepast voor agrarische of industriële gebouwen. Er zijn diversen kleuren beschikbaar. U profiteert van de snelle bouwtijd mede door het lage gewicht. Ook dragen deze platen bij aan een goede afdichting van uw gebouw.